A birtok azért jött létre, hogy otthont adjon olyan, az emberi egészséget védő, tápláló és gyógyító növényeknek, amelyek már egyre ritkábban fordulnak elő az életünkben.
A Pátyon élő Somogyi Orsolya, funkcionális táplálkozási és életmód szakértő szerint számtalan betegség megelőzhető az okok feltérképezésével és a bélrendszer karbantartásával.
A helyi borkultúra és borturizmus felvirágoztatására készül a Nyakas-hegyi Borút Egyesület. Tavaszi sikeres rendezvényük után már az őszi, Márton-napi alkalmat szervezik.
A Zsámbéki-medencében is kiszállító és népszerű Veresi Paradicsom Kft. tovább fejleszt, a jövőben szamócát is termelnek majd. Az ültetvényt csütörtökön adták át.
Az Amina Csárda és Borház az első minden hétvégén nyitva tartó étterem a Pátyi Pincehegyen. Bármilyen céges, családi, vagy baráti összejövetel lebonyolítását vállalják.
A Magyar Termék Nonprofit Kft. kezdeményezésére hirdetésekben, óriásplakátokon, fesztiválokon, a világhálón és az üzletekben népszerűsítik a védjegyes árukat.
Családi programok és koncertek is várják a látogatókat a Szent István-napi ünnepségek részeként megrendezendő Magyar Ízek Utcáján augusztus 19. és 21. között.