Henteshez járni jó. Nemcsak a boltok hangulata, a friss hús és a hentesáru illatkeveréke miatt (amelyhez jó esetben sült pecsenye gőze is társul), de praktikus okokból is: a hentes a szupermarketeknél nagyobb választékot tart, a vásárló igényeihez jobban alkalmazkodik - írja a Magyar Konyha a 10 kiemelkedő hentesüzletet felsoroló összegzésében.
A lap összeállításában két budapesti hentesüzletet a harmadik helyen a biatorbágyi Czimer követi. A város híres hentesboltja ma is a felmenők által több mint 100 éve 1923-ban alapított mészárszék helyén működik. Ha nem tudnánk, hol vagyunk, az üzletbe belépve egy menő cukrászdában is gondolhatnánk magunkat: a hazai húsboltokra jellemző kissé kopottas, fehér csempés beltér helyett itt modern hűtőpultok előtt, hosszú sorban állnak a vevők.
A töltelékáruk a kisüzemi termékek mintapéldái, felesleges adalék anyagok nélkül, magas hústartalommal, kifinomult fűszerezéssel készülnek. A saját gyártású virsli, párizsi, hurkák-kolbászok mellett érdemes megkóstolni a legendás sváb húskenyeret is több féle ízesítésben. Ugyanakkor a szalámikra sem lehet panasz, csípős és csemege kivitelben is kaphatók. Mindemellett ebédelni is beülhetünk hétköznapokon több menüből választva.
"1923-ban a nagy- és dédszülök által létrehozott mészárszék helyén van ez a kis üzem. Akkoriban a "szántóföldtől az asztalig" elv érvényesült: állattartás, vágás, feldolgozás, értékesítés egy helyen történt. A mai város közepén a hatósági előírások miatt a vágás már nem itt történik. Hozzánk az alapanyag már vágva, félben illetve negyedben érkezik. Ezért nagyon fontos a megbízható hazai termelők, beszállítók kiválasztása. Üzemünkben csak és kizárólag Magyarországon hizlalt és nevelt állatok kerülnek feldolgozásra" - írja a családi vállalkozás bevezetőjében, majd hozzáteszik:
"Filozófiánk egyszerű, és ezt elvárjuk a nálunk dolgozó kollegáktól is, Mindent úgy készíts el, mintha magadnak, vagy a családodnak készítenéd !"
(Forrás, fotó: magyarkonyhaonline.hu, czimerhus.hu)